Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zlodeji sa opäť pokúsili prekopať do banky, neuspeli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Neznámi zlodeji sa dnes opäť prekopali s pomocou pneumatických kladív do podzemia jednej banky v Paríži, ale vylúpiť sa im ju tentoraz nepodarilo, pretože sa nedostali do miestnosti s bezpečnostnými schránkami. Oznámila to agentúra Reuters.

Je to tento rok už tretí pokus o vylúpenie banky, ktorý má zrejme na svedomí "termity gang", ako skupinu prekrstila polícia. Pokus o vylúpenie banky BNP Paribas má všetky znaky predchádzajúcich dvoch prípadov. Lupiči sa vždy prekopali do podzemia tunelom.

Ako oznámila hovorkyňa banky, tentoraz využili kanalizačnú sieť. Keď sa im ale nepodarilo prelomiť bezpečnostný systém pre miestnosti, kde boli v bezpečnostných schránkach peniaze, šperky a ďalšie cennosti, svoj pokus vzdali. Aby zahladili stopy, založili požiar, ktorý následne zalarmoval políciu.

Minulý víkend sa zlodeji cez pivnice prekopali do parížskej odbočky banky Le Crédit Lyonnais (LCL) v centre mesta. V kľude potom vykradli asi 200 bezpečnostných schránok. Predpokladá sa, že lup bol veľký, ale zatiaľ ho nebolo možné vyčísliť, pretože banka nevie, čo vo svojich schránkach klienti mali. Obdobným spôsobom bola na Nový rok vylúpená pobočka banky Caisse d'Epargne na jednom parížskom predmestí.

Francúzske médiá tieto lúpeže prirovnávajú k viac než 30 rokov starému prípadu v Nice, k takzvanej Spaggiariho afére. Vtedy sa gang lupičov prekopal do pivnice pobočky banky Société General v Nice. Pretože bol štátny sviatok, lupiči v banke v pokoji strávili dva dni a dve noci a odišli s asi 24 miliónmi eur v hotovosti a ceninách. Prípad sa stal námetom kníh a dočkal sa aj niekoľkých filmových spracovaní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu