Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Bývalý hovorca vlády spáchal samovraždu

Hovorca za vlády Ferenca Gyurcsanyho (na foto) spáchal samovraždu
Hovorca za vlády Ferenca Gyurcsanyho (na foto) spáchal samovraždu

BUDAPEŠŤ - Bývalý hovorca maďarskej socialistickej vlády, ktorý by sa 19. apríla dožil 38 rokov, spáchal samovraždu. Dávida Darócziho našiel v piatok v noci v jeho byte na treťom poschodí v centre Budapešti jeho známy.

Nepomohli mu ani privolaní záchranári. Hovorca polície potvrdil pre agentúru MTI úmrtie. Podľa neho išlo o samovraždu, pričom neuviedol bližšie podrobnosti. Daróczi, ktorý sa narodil v Budapešti a otvorene sa hlásil k svojmu rómskemu pôvodu, pôsobil na poste hovorcu vlády expremiéra Ferenca Gyurcsánya od júna 2007 do apríla 2009.

Viacero maďarských politikov vrátane Ferenca Gyurcsánya a súčasného premiéra Gordona Bajnaia vyjadrili jeho rodine a priateľom hlbokú sústrasť. Sústrastné listy im zaslala tiež väčšina maďarských politických strán a významných organizácií. Ferenc Gyurcsány po zistení informácie o jeho smrti povedal, že je šokovaný správou o smrti svojho "hovorcu a priateľa". Svoju sústrasť vyjadrili aj jeho bývalí kolegovia z rómskeho Rádia C, kde Daróczi pôsobil ako šéfredaktor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu