Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Súdia dôchodcu, mal znásilniť svoju vnučku!

ilustračné foto
ilustračné foto

OLOMOUC - Olomoucký súd dnes začal prejednávať prípad muža (71), ktorý čelí obžalobe zo znásilnenia svojej neplnoletej vnučky. Podľa spisu pred dvoma rokmi zneužil vtedy asi desaťročné dievča v dome na Šumpersku, kde dievča so svojimi rodičmi bývalo. Dôchodca vinu nepopiera. Obhajuje sa tým, že v čase činu bol v zlom psychickom stave.

Udalosť sa odohrala v presne nezistenej dobe na konci apríla 2008. Dôchodca v tej dobe prespával v izbe spolu s dievčaťom.

Podľa spisu dôchodca dievča najprv ohmatával na hrudi a na prirodzení a potom vykonal súlož. Dievča v dôsledku toho utrpelo posttraumatické poruchy. Muž teraz čelí obžalobe z dvoch trestných činov - znásilnenie a súlože medzi príbuznými. Za to mu hrozí až 12 rokov väzenia.

Obžalovaný dnes využil možnosť nevypovedať a odkázal súd na výpoveď, ktorú poskytol policajtom. Tým povedal, že toho dňa s dievčaťom asi pol hodiny hovoril o sexuálnej výchove, ktorú sa bude v škole učiť. Počas rozhovoru dievča objal a podľa svojich slov jej dal "maminkovskú pusu". Penzista pripustil, že sa vzrušil, odmietol však, že by súlož dokonal.

"Neviem, či sa jej to páčilo, alebo nie. Pretože to nedávala .... mne to nedala inak najavo," odpovedal súdu na otázku, ako dievča na jeho konanie reagovalo. Sám si podľa svojich slov na udalosť vzhľadom k svojmu veku už presne nepamätá. Obhajuje sa aj tým, že bol kvôli údajným zdravotným problémom v zlom stave. "Môj psychický stav možno môže aj za to, že som sa neovládol, že som nemal kontrolu nad svojím telom," povedal obžalovaný.

Muž v čase činu nebol pod vplyvom alkoholu ani liekov. Súd ale musí rozhodnúť, či bol vôbec schopný dôsledky svojho konania rozpoznať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu