Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kresťanskí radikáli plánovali vraždy policajtov

Zadržaní členovia militantnej organizácie Hutaree
Zadržaní členovia militantnej organizácie Hutaree (Zdroj: SITA)

DETROIT - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zadržal osem členov militantnej kresťanskej organizácie Hutaree, ktorí sa chystali zabíjať policajtov a rozpútať v celých USA povstanie proti vláde.

Po deviatom členovi skupiny sa pátra, oznámila agentúra AP. Zatknutí potvrdili, že sa násilnosťami chceli pripraviť na "bitku proti Antikristovi". Členovia skupiny sa chystali vylákať nejakého policajta falošným poplachom na odľahlé miesto a tam ho zabiť. Na jeho pohrebe chceli podomácky vyrobenými výbušninami zavraždiť ďalších policajtov, čo by sa podľa ich predstáv stalo katalyzátorom na širšie povstanie proti americkej vláde.

Skupina sa na svojich internetových stránkach označovala za kresťanských bojovníkov. Jej členovia sa vraj "pripravujú na bitku na konci časov, aby udržali nažive odkaz Ježiša Krista". Na stránkach sú tiež fotografie ľudí z organizácie v maskovacom oblečení s puškami.

„FBI berie podobné extrémistické skupiny vážne. Predovšetkým tie, ktoré by mohli útočiť na nevinných občanov a na členov poriadkových síl," povedal hovorca FBI v Detroite Andrew Arena. Podľa FBI úrady o činnosti skupiny vedeli už skôr a zasiahli, pretože organizácia plánovala na apríl prvé násilnosti. Vyšetrovatelia obvinili deväť členov organizácie zo sprisahania, z použitia zbrane k násilnému činu a z pokusu použiť zbraň hromadného ničenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu