Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kamión s plienkami zdemoloval americký konvoj

Všade sa váľal rozsypaný vojenský materiál a plienky Zobraziť galériu (4)
Všade sa váľal rozsypaný vojenský materiál a plienky

NEUENSTEIN - Troch ťažko a štyroch ľahko zranených si vyžiadala nehoda, pri ktorej do stojaceho konvoja amerických armádnych vozidiel na juhu Nemecka narazil český kamión. Nehoda sa stala na odpočívadle na diaľnici A6 v Bádensko - Württembersku.

Podľa miestnej polície zrejme vodič kamióna v sobotu skoro ráno konvoj spozoroval príliš neskoro. Sám je medzi vážne zranenými. Kamionista podľa nemeckého servera najprv vrazil do posledného automobilu konvoja, zavadil o cisternový voz Američanov a nakoniec narazil do boku ďalšieho amerického nákladného auta. Náraz strhol kabínu vodiča z českého ťahača.

Miesto nehody, ktorá sa stala v sobotu nad ránom okolo 2:40, sa premenilo na hromadu trosiek. Všade sa váľal rozsypaný vojenský materiál a náklad. Český kamión prevážal plienky. Cítiť bol tiež zápach nafty, ktorá unikala z americkej cisterny, v ktorej bolo 10 tisíc litrov paliva. Asi desatina z tohto množstva vytiekla, policajti vyčíslili škody na 250 tisíc eur.

Diaľnica vedúca od francúzskych k českým hraniciam bola na niekoľko hodín úplne uzavretá a vytvorila sa na nej osemkilometrová kolóna áut. Šofér (47) českého ťahača mal šťastie v nešťastí, že vlastne prežil, pretože odtrhnutá kabína z jeho auta skončila štyri metre od podvozku. "Vodič jednoducho vystúpil a ešte tu pobehoval okolo," tvrdil jeden z amerických vojakov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu