Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Prežil s 25-centimetrovým nožom zabodnutým v hlave!

Číňan Siao Wej mal neskučné šťastie
Číňan Siao Wej mal neskučné šťastie

PEKING – Aj lekári, ktorí už zažili všeličo, zostali zarazane hľadieť, keď zakrvavený Číňan Siao Wej (16) s 25 cm nožom zabodnutým do spánku vošiel na úrazové oddelenie.

O prípade informoval na svojej webovej stránke britský denník The Daily Telegraph. Siao pracoval v internetovej kaviarni v severovýchodnej čínskej provincii Ťi-lin. Prišla tam skupina chlapcov a chcela, aby do počítačov v podniku nainštaloval nepovolený softvér, aby mohli prekonať jeho rekordné skóre vo videohre. Siao to odmietol, a tak vypukla bitka, pri ktorej ho niekto z protivníkov bodol kuchynským nožom do ľavého spánku. V tlači sa potom objavil neuveriteľný röntgenový snímok, na ktorom je vidieť, že špička noža prenikla von pravým spánkom.

Keď mladík, opierajúci sa o priateľov vošiel do nemocnice, lekári si najprv mysleli, že ide o nejaký študentský žart. Začali konať, až keď Siao omdlel. Operácia, pri ktorej mu z hlavy čepeľ vybrali, trvala dve hodiny. „Tvár mal zaliatu krvou, ale bol pri vedomí. Venujem sa chirurgii 23 rokov, ale nič podobné som ešte nezažil," povedal profesor Len Š-ton, ktorý pracuje ako zástupca riaditeľa nemocničného neurologického oddelenia. Podľa lekárov sa Siao uzdraví, aj keď nevylučujú pooperačné komplikácie ako infekciu, poškodenie mozgu alebo epileptické záchvaty. „Nadobudol znovu vedomie, má naozaj šťastie,“ povedal profesor Len.

Polícia prípad vyšetruje. Siaov priateľ Chuang Šen (18) povedal, že gang na oboch zaútočil, keď hrali na počítačoch hry, a chceli od nich nainštalovať nedovolený softvér. „Hádali sme sa, niekto ma bodol do ľavej paže a keď odišli, zistil som, že Siao leží na zemi s nožom v hlave," povedal Chuang.

Siaov otec povedal, že jeho syn vlani prestal chodiť do školy, príležitostne pracoval a väčšinu času trávil v internetovej kaviarni. „Nikdy by sme nečakali, že v kaviarni príde k takémuto úrazu,“ povedal otec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu