Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Po pôrode zavraždila 6 svojich detí: Nevie prečo

Céline Lesageová
Céline Lesageová

PARÍŽ - Na pätnásť rokov väzenia odsúdil včera súd vo francúzskom meste Coutances ženu (38), ktorá vždy krátko po pôrode zavraždila šesť svojich detí. Počas procesu sa k tomu priznala, ale povedala, že sama nevie, prečo to robila.

Trest je o rok miernejší, než aký žiadal prokurátor. Súd rozhodol, že po prepustení musí byť žena desať rokov pod súdnym dohľadom. Žene hrozilo doživotie. Porotcovia o rozsudku rokovali niekoľko hodín.

Ide o jeden z najhorších prípadov svojho druhu vo Francúzsku za posledných tridsať rokov. Céline Lesageová svoje tehotenstvo údajne skrývala pred svetom a rodila doma. Niektoré deti uškrtila, iné udusila. Ich telá ukrývala v rokoch 2000 a 2007 vo vreciach na odpadky v pivnici domu, kde bývala. V roku 2007 jej vtedajší partner, otec posledného zo šiestich zavraždených detí, náhodou vrecia s tlejícími pozostatkami novorodencov našiel a udal ju. Počas procesu žiadal, aby dostala "spravodlivý trest, aby sa napravila".

Prokurátor v záverečnej reči povedal, že žena postupovala premyslene, pričom okrem iného poukázal na to, že pred každým pôrodom si už na posteli pripravovala šnúry a plastikové vrecia na odpadky.

"Som si vedomá, že som zabila svoje deti. Áno, urobila som to, ale prečo, to neviem," povedala dnes pred súdom žena, ktorej jeden štrnásťročný syn je nažive.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu