Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Hrozil mu mačetou, kamaráta s 4,28 promile ubil na smrť

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Bezdomovec Pavel Kotva (41) strávi za vraždu iného muža bez domova 14 rokov vo väzení. Kotva v opileckej hádke šliapal druhému bezdomovcovi na krk, kopal ho a udrel kameňom do hlavy. Napadnutý muž zomrel na poúrazový šok z mnohopočetných zranení.

Kotva napadol svojho o päť rokov staršieho známeho vlani 27. júla v Planej v okrese Tachov. Než ho stretol, popíjal krabicové víno, ktoré si kúpil za peniaze zarobené rúbaním dreva. Spoločne nakúpili ďalší alkohol a po čase sa začali hádať. Kotva tvrdí, že mu jeho kamarát kvôli predchádzajúcim spoločným nedorozumeniam pohrozil, že na neho pošle iných dvoch mužov s mačetou, aby mu odrezali hlavu.

Vyhrážka opitého Kotvu rozčúlila, a preto svojho známeho niekoľkokrát udrel päsťou do tváre. Keď muž spadol, Kotva po ňom začal šliapať. Podľa znalcov mal napadnutý v tej dobe v krvi 4,28 promile alkoholu, čo je stav, ktorý sa takmer rovná bezvedomiu. Páchateľ viedol útok veľkou silou, na polícii neskôr vypovedal, že na telo dupal tak, "akoby chcel zlomiť silný konár". Svojej obeti spôsobil okrem iného opuch mozgu, zlomeniny rebier a hrudnej kosti a krvácanie do brušnej dutiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu