Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Evakuovali tísic ľudí, letisko ochromil zapaľovač

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

VARŠAVA - Zapaľovač v tvare granátu, ktorý si ako pamiatku z Poľska chcel odviezť mladý Nemec a ktorý kontrola našla v jeho batožine, dnes dopoludnia ochromil prevádzku na letisku v Katoviciach.

Záchranári z letiska po tom, čo sa na detektore ukázalo, že v jednej zo batožín je predmet v tvare granátu, evakuovali asi tisíc ľudí. Aby toho nebolo málo, zavolal na letisko anonym s varovaním, že v jeho priestore je uložená výbušnina.

Majiteľom batožiny, v ktorej sa "granát" nachádzal, bol 13-ročný chlapec z Nemecka. Tvrdil, že nejde o nič nebezpečné, a že je to len zapaľovač. Pyrotechnici mu po preskúmaní podozrivého predmetu dali zapravdu. Kvôli anonymnému telefonátu tiež museli prehľadať oba terminály letiska, ale žiadnu nálož nenašli.

Okolo poludnia sa prevádzka na letisku vrátila k normálu. Cestujúci, ktorí počas dopoludnia prileteli do Katovíc, museli do konca evakuácie letiska čakať v lietadlách. Čo do počtu prepravených cestujúcich je letisko v tomto juhopoľskom meste tretí najväčší v Poľsku. Predvlani ním prešlo cez 2,4 milióna ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu