Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kvôli chybe poslancov dostala dotáciu iná obec

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Dotácia osem miliónov korún, ktorú mali dostať na rekonštrukciu obecného úradu Boršice na Uherskohradišťsku, sa kvôli chybe poslancov dostala podľa dnešných Hospodárskych novín (HN) do inej obce. Chyba vznikla zámenou dvoch dedín, tak peniaze skončili v Boršiciach pri Blatnici v Uherskohradišťsku.

Šéf rozpočtového výboru Bohuslav Sobotka (ČSSD) ale sťažnosť zamietol, vraj je všetko v poriadku. Poslancov však usvedčuje úprava, ktorú vykonali na poslednú chvíľu v zákone o rozpočte, uvádza denník.

Chybu pripúšťa aj starosta Boršíc pri Blatnici. Táto obec síce tiež žiadala o dotácie, a to dokonca na opravu troch obecných budov, ani jedna suma však nezodpovedala schválenej štátnej dotácii. "Boli sme ochotní sa tejto sumy zriecť, dokonca sme to dohodli aj na zastupiteľstve. Ale bolo neskoro. Bolo nám povedané, že už sa to nedá prepísať v štátnom rozpočte," povedal starosta Bohuslav Vávra, ktorý musel nakoniec rýchlo vymyslieť investíciu, ktorá by zodpovedala prideleným peniazom. Osem miliónov korún tak putovalo do opravy materskej škôlky, ktorá prestávala vyhovovať hygienickým predpisom.

Denník sa pokúšal spätne dohľadať, kto za dotáciu nesie zodpovednosť. To sa mu ale nepodarilo. Boršická dotácia sa do štátneho rozpočtu dostala v balíku, ktorý pravidelne odporúčajú poslanci rozpočtového výboru. Tí sa ale pod jednotlivé návrhy nepodpisujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu