Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Polícia použila tehotnú ženu v aute ako živý štít

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Neslýchaný škandál vyvolal v Moskve zákrok ruskej dopravnej polície, ktorá zastavila na diaľnici súkromné autá. Posádky, aj tehotná žena, v nich museli zostať a tak vytvoriť bariéru pre zločincov, ktorí unikali na aute.

K incidentu došlo minulý piatok na moskovskej okružnej diaľnici. Informácie o ňom prenikli na verejnosť až v utorok vďaka výpovedi jedného z účastníkov na sieti YouTube.

Dopravní policajti naháňali bandu ozbrojených zločincov po diaľnici. Aby unikajúci automobil zadržali, zastavili niekoľko súkromných osobných áut a prehradili s nimi cestu. Cestujúcich, medzi ktorými bola aj tehotná žena, nechali vo vozidlách a sami sa skryli.

Zločinci na úteku v silnom aute túto prekážku prerazili a vozidlá stojace v ceste zničili. Len šťastnou náhodou nebol nikto zranený. Keď šokovaní vodiči žiadali náhradu škody, policajti ich odmietli s tým, že zločinci unikli, a šanca na kompenzáciu je teda nulová.

Incident sa stal hlavnou témou ruských médií. Tie prakticky denne zaznamenávajú prípady nekompetentného postupu policajtov, korupcie a zneužívania moci. Velenie príslušného dopravného okrsku najprv informácie o incidente poprelo. Neskôr sa snažilo vysvetliť, že policajti prenasledujúci zločinca vytvárali "umelú dopravnú zápchu".

Keď škandál vďaka médiám nadobudol hrozivý rozmer, zasiahol veliteľ moskovskej dopravnej polície generál Alexander Kazancev. Policajti, ktorí sa pokúšali cestu zablokovať, boli potrestaní a postihnutým sa polícia ospravedlnila. Kompenzáciu za zničené autá označil generál Kazancev za "vec svojej osobnej zodpovednosti".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu