Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Väzeň sa pokúsil prestrielať z nemocnice na slobodu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SANÁ - Prestrelka sa dnes strhla v nemocnici v jemenskej metropole, z ktorej sa pokúsil utiecť údajný bojovník teroristickej organizácie Al-Kájda, ktorý tam bol prevezený z väzenia kvôli ošetreniu. Podľa agentúrnych správ sa mužovi útek nepodaril, pri pokuse dostať sa na slobodu zranil dvoch zo svojich strážcov, oznámili agentúry s odvolaním na nemocničné zdroje.

Televízia Al-Arabíja naproti tomu uviedla, že dvaja strážcovia boli zabití.

Správa nemocnice upresnila, že sa väzeň zmocnil pušky spravodajského agenta strážiacého jeho izbu a začal strieľať, ako sa pokúsil utiecť po schodoch. Pri vchode do nemocnice vraj v tej istej dobe začalo streľbu niekoľko ozbrojencov. Podľa správy nemocnice boli zranení dvaja bezpečnostní strážcovia v izbe ošetrovaného väzňa. O prípadnom ohrození civilných osôb v nemocnici nie sú k dispozícii žiadne informácie.

Toho sa údajne podarilo zadržať, ozbrojenci, ktorí mu očividne prišli dopomôcť k úteku, ale utiekli.

Totožnosť údajného väzňa z Al-Kajdy nebola uvedená. Podľa nemenovaného zdroja agentúry AFP blízkeho polícii bol ale americkej národnosti.

Jemenská vláda sa pustila do intenzívneho boja proti Al-Kajde po tom, čo vyšlo najavo, že práve v Jemene bol vycvičený terorista, ktorý sa cez Vianoce pokúsil o atentát v lietadle z Holandska do USA. Západné vlády a susedná Saudská Arábia obávajú, že Al-Káida využíva nestability na viacerých frontoch v Jemene na získavanie a výcvik teroristov na útoky v regióne aj inde vo svete.

Pri razii jemenských bezpečnostných síl v metropole Saná bolo vo štvrtok zatknutých 11 osôb podozrivých z príslušnosti k teroristickej organizácii Al-Kájda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu