Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Lufthansa žiada súd, aby pilotom zakázal štrajk

Ilustračné foto
Ilustračné foto

FRANKFURT NAD MOHANOM/PRAHA - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa dnes požiadala súd, aby pilotom zakázal pokračovať v štrajku. Dopravca kvôli nemu zrušil zhruba 800 spojov z približne 1800 letov, ktoré denne prevádzkuje.

Do štvordňového štrajku, ktorý Lufthansu denne pripravuje odhadom o 25 miliónov eur, vstúpilo v noci na dnes viac než 4 tisíc pilotov. Štrajkujú predovšetkým za mzdové požiadavky a záruku zamestnania. Hovorkyňa Lufthansy Claudia Langeová dnes oznámila, že podnik by chcel mať do utorka jasno v tom, ako a či bude protest pilotov pokračovať.

Protest nemeckých pilotov nahráva konkurencii, výrazne sa prejavil aj v rezervačnom systému Českých aerolínií. Počet rezervácií na lety ČSA do Nemecka pre tento týždeň vzrástrol zhruba o polovicu, rádovo českému dopravcovi pribudli stovky cestujúcich. Na tieto linky preto ČSA mimoriadne nasadzujú väčšie stroje ako obvykle.

Trojdenný štrajk pilotov Lufthansy v roku 2001 firme spôsobila finančnú stratu asi 75 miliónov eur. Lufthansa sa podľa hovorkyne rozhodla obrátiť na súd, aby zabránila ďalším škodám, ktoré pácha štrajk na pasažieroch, obchodných partneroch i akcionároch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu