Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pilot zrejme úmyselne narazil do budovy

Budova v Austine po páde lietadla Zobraziť galériu (4)
Budova v Austine po páde lietadla

AUSTIN - Malé lietadlo typu Piper Cherokee narazilo dnes do administratívnej budovy v texaskom Austine. Bližšie okolnosti havárie, ktorá v budove vyvolala požiarny poplach, nie sú zatiaľ známe. Podľa televízie CNN však pilot narazil do budovy úmyselne.

Hasiči na mieste zachraňovali zamestnancov z budovy, dve osoby sa zranili a jedna zostáva stále nezvestná. Požiar podľa televíznej stanice KXAN zasiahol druhé až štvrté poschodie.

V okolí zasiahnutej Echelon Building sídlia aj niektoré federálne úrady a kancelárie CIA aj FBI, čo vyvolalo špekulácie o prípadnom teroristickom útoku, tie však nikto nepotvrdil.

Zástupcovia FBI potvrdili, že ich úrad nesídlili v zasiahnutej budove. Podľa televízie CNN, ktorá sa odvoláva na nemenovaného federálneho úradníka, pilot lietadla dnes ráno podpálil svoj dom a do budovy narazil úmyselne.

Špekulácie vyvolali aj výpovede svedkov, podľa ktorých lietadlo preletelo veľmi nízko nad diaľnicou a pred nárazom nespomaľovalo. Jeden zo svedkov pre televíziu KXAN uviedol, že lietadlo pred nárazom len tesne minulo neďalekú obytnú budovu.

“Vyzeralo to, ako by mal stroj plne pod kontrolou, ale ako minul obytnú budovu, klesol nižšie … Bolo to len o niekoľko stôp od strechy obytného komplexu,“ uviedol svedok.









Zdroj: En, čtk, fox, cnn, kxcan, topky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu