Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Po útoku v nemeckej škole jeden učiteľ mŕtvy!

Útok v škole v nemeckom Ludwigshafene
Útok v škole v nemeckom Ludwigshafene

Aktualizované

BERLÍN - Pri útoku v škole v nemeckom Ludwigshafene dnes prišiel o život učiteľ. Polícia podozrivého mladíka (23) zadržala. Zrejme zaútočil nožom. S odvolaním sa na policajného hovorcu to uviedla agentúra DPA a spravodajská televízia NTV.

Útok sa odohral okolo 10:00. Podľa policajného hovorcu Michaela Lindnera nie je zatiaľ jasné, či mal páchateľ nôž, alebo aj strelnú zbraň. Zaútočil údajne na viac učiteľov. Či je to žiak školy, sa zatiaľ nedá určiť, uviedol Lindner.

Polícia kvôli "akútnemu ohrozeniu" rozľahlú školu, kde študuje 3200 žiakov a pôsobí 130 pedagógov, uzavrela a evakuovala. Školáci a ich učitelia našli azyl a psychologickú pomoc v neďalekej škole Anny Frankovej, uviedla televízia NTV. Dorazili aj záchranári.

Policajti budovu teraz prehľadávajú. Na mieste je aj zvláštna jednotka. Nad budovou lieta vrtuľník. Bezprostredné nebezpečenstvo podľa hovorcu už nehrozí.

Presnejšie údaje a podrobnosti nie sú zatiaľ známe. Bližšie informácie by mala polícia zverejniť popoludní na tlačovej konferencii. Na Twitteri sa objavili správy o tom, že muž mal i pištoľ. Niektorí sa zmieňujú o ďalšom "čine v amoku" v nemeckej škole.

Vlani na jar šokoval Nemecko prípad z Winnendenu. Do svojej bývalej strednej školy tam 11. marca vtrhol mladík Tim K. a zbraňou svojho otca v nej postrieľal osem dievčat, jedného chlapca a tri učiteľky. Pri úteku potom zabil ďalších dvoch ľudí a nakoniec i sám seba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu