Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Prežila to, Rumunka mala v krvi 7,55 promile!

ilustračné foto
ilustračné foto

BUKUREŠŤ - Rumunku (56) s rekordnými 7,55 promile alkoholu v krvi priviezli do nemocnice v meste Iaši na severovýchode Rumunska. Promile zodpovedá tomu, ak 70 kg človek naraz vypil 18 dvanásťstupňových pív.

Extrémna hladina alkoholu v krvi ženy preto lekárov doslova šokovala. Sama Rumunka môže zrejme hovoriť o šťastí, že také množstvo alkoholu prežila. Koľko skutočne vypila, nikto nevie. Podľa webu alkoholmetr.cz by sa človek s 7,55 promile celkom zbavil stôp alkoholu až po 50 hodinách.

Podľa odborníkov upadá väčšina ľudí už pri štyroch promile do hlbokého opileckého spánku alebo do bezvedomia. Ak zostanú náhodou hore, podliehajú ilúziám. Vidia, čo nie je a nevidia, čo je. Nemôžu vnímať rýchlosť, nereagujú skoro na nič a nedokážu koordinovať pohyby.

V českých štatistikách alkoholových rekordérov sa najvyššie umiestnil zrejme Milan Čurda. V máji 2005 nadýchal v okrese Semily po nehode s fekálnym autom takmer osem promile alkoholu. Celosvetovým šampiónom je však istý Poliak, ktorému namerali 12,3 promile alkoholu v krvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu