Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Pri výbuchu v elektrárni najmenej päť mŕtvych

Elektráreň v Middletown
Elektráreň v Middletown

WASHINGTON - Výbuch plynu v elektrárni v Middletowne na severovýchode USA si vyžiadal najmenej päť obetí a hlavnú budovu prakticky zrovnal so zemou. Počet mŕtvych ale môže byť vyšší.

Na mieste zasahovali desiatky hasičských jednotiek a ambulancií. Záchranári so psami v troskách pátrajú po obetiach. Zatiaľ však nezachytili žiadne známky života.

V čase výbuchu malo byť na pracovisku asi 50 robotníkov, a niektorí z nich prežili. Miestna nemocnica uviedla, že zatiaľ ošetrila 14 zranených. Majú zlomeniny kostí po tom, čo ich tlaková vlna výbuchu odniesla až desať metrov a udrela s nimi o prekážky.

Explózia zasiahla plynovú elektráreň spoločnosti Kleen Power Plant, ktorú práve dokončujú. Skúšali technické zariadenie pred spustením do prevádzky, ktoré naplánovali o niekoľko týždňov. V priestore elektrárne sa skladovali značné zásoby zemného plynu a čistili sa plynovody, ktorými sa mal k turbínam privádzať. Podľa denníka Hartford Courant príčinou nešťastia bol únik plynu z potrubia. Musí to ale overiť vyšetrovanie.

Výbuch nastal o 11:17 miestneho času (17:17 SEČ), zrovnal značnú časť hlavnej budovy elektrárne so zemou. Poškodil aj domy v okolí, oznámila televízia CNN. Otrasy vyvolané explóziou bolo údajne cítiť ako zemetrasenie aj v obciach ležiacich až 20 kilometrov od elektrárne. Zábery TV ukázali stĺp hustého dymu stúpajúceho nad priestorom elektrárne, požiar však medzitým uhasili. Riaditeľ elektrárne Gordon Holk potvrdil, že sú aj mŕtvi, nevedel však zatiaľ spresniť koľko.

VIDEO: Výbuch plynu v elektrárni v Middletown




Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu