Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Prezident má 20 detí, posledné je nemanželské

Jacob Zuma
Jacob Zuma

JOHANNESBURG - Prezident Juhoafrickej republiky Jacob Zuma (67) je opäť terčom kritiky. Kritizujú ho, že má veľa detí. Až 20, a to posledné je navyše nemanželské. Opozícia tvrdí, že prezident dáva krajine sužovanej AIDS zlý príklad.

Podľa miestnej tlače štvormesačné dieťa má so ženou (39), ktorá nepatrí medzi jeho zákonné tri manželky a nie je ani jeho snúbenicou. Sonona Khozaová je dcérou jeho priateľa, predsedu výboru organizujúceho tohtoročné majstrovstvá sveta vo futbale.

Podľa opozície Zuma svojim postojom k bezpečnému sexu poškodzuje snahy vlády presvedčiť obyvateľov, aby používali kondómy. Chcú tak zabrániť ďalšiemu šíreniu AIDS, na ktorý v JAR každý deň zomrie tisíc ľudí.

"Muž, ktorý už s tromi ženami žije, nemôže nijako mravne ospravedlniť, že spí s ďalšími," povedal podľa AFP predstaviteľ jednej z opozičných strán Kenneth Meshoe. Zuma podľa neho, rovnako ako golfista Tiger Woods po škandáloch s neverou, potrebuje pomoc, aby sa liečil zo svojej závislosti na sexe. Zumova strana Afrického národného kongresu uviedla, že opozícia aféru zveličila. Správu v Sunday Times nekomentoval ani prezident, ktorý sa v januári oženil s treťou ženou. Jeho tvrdenie, že mnohoženstvo je súčasť africkej kultúry, však podľa opozície Zumovu promiskuitu už nemôže ospravedlniť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu