Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tínedžer je po páde zo 16 metrov vo vážnom stave

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

OSTRAVA - Šestnásťročný chlapec spadol v sobotu popoludní v Ostrave-Porube z balkóna medzi 5. a 6. poschodím z výšky približne 16 metrov na chodník. Záchranári ho previezli vo veľmi vážnom stave do nemocnice. Príčinu pádu vyšetruje polícia.

"Centrum tiesňového volania prevzalo výzvu na výjazde pred pätnástou hodinou. Podľa hlásenia došlo k pádu človeka z piateho poschodia obytného domu v Porube," uviedol hovorca moravskosliezskej záchrannej služby Lukáš Humpl.

Mladík podľa neho utrpel pri páde vážne viacpočetné poranenia a v okamihu príchodu záchranárov bol v bezvedomí. "Zasahujúci lekár sa postaral o zabezpečenie dýchacích ciest intubáciou a pripojil postihnutého na umelú pľúcnu ventiláciu. Záchranári mu priložili krčný golier, podali potrebné lieky a ošetrili zranené končatiny. Vo veľmi vážnom stave ho potom transportovali na urgentný príjem Fakultnej nemocnice v Ostrave-Porube," dodal Humpl.

Hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková oznámila, že príčinu pádu vyšetrujú. "Chlapca videla padať tridsaťdvaročná žena. List na rozlúčku sme nenašli," konštatovala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu