Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Prezident obetuje čiernych capov na ochranu pred mágiou

Asif Alí Zardárí
Asif Alí Zardárí

ISLAMABAD - Pakistanský prezident Asif Ali Zardárí necháva denne vo svojom dome obetovať čierneho capa, aby sa ochránil pred čiernou mágiou. Chce tak zahnať urieknutie.

Prezidentov hovorca oznámil, že capov zabíjajú v rámci islamskej charity "sadaka", keď mäso zvieraťa venujú chudobným. "Je to dávny zvyk pána Zardárího ponúkať sadaka. Robí to už dlho," povedal hovorca Farhatulláh Babar.

Sadaka môže zahŕňať čokoľvek od poskytnutia peňazí, jedla alebo ľubovoľnej pomoci. Pakistan je prevažne moslimskou krajinou, kde dobre situovaní obyvatelia bežne ponúkajú chudobným nezištnú pomoc. Miestni moslimovia sú ale zároveň poverčiví, čo sa prejavuje v podobe rituálov, ktoré od nich majú odvrátiť smolu alebo zlo. A Zardárí zrejme našiel spôsob, ako oboje prepojiť.

Podľa informácií denníka Dawn boli v Zardárího dome od septembra 2008, keď nastúpil do prezidentského úradu, obetované stovky čiernych capov. Zardárího kritici v tom vidia nervozitu prezidenta, ktorý má čoraz viac problémov. Zardárí sa dostal k moci potom, čo koncom roka 2007 pri atentáte zavraždili jeho manželku, bývalú premiérku Bénazír Bhuttovú. Teraz je v ale Pakistane neobľúbený. Má problémy so silnejúcou aktivitou islamských ozbrojencov, stagnujúcim hospodárstvom aj opozíciou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu