Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Homosexuáli sú satanisti, tvrdí primátor Moskvy

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Pochody gayov a lesieb sa v Moskve nikdy nesmeli uskutočniť a nebudú sa môcť ani odteraz. Konečný verdikt nad osudom homosexuálov v ruskej metropole vyslovil moskovský primátor Jurij Lužkov.

Zástupcovia menšinovej komunity ale chcú aj napriek úradnému zákazu zorganizovať v máji akciu. Mesto je pripravené aj tentokrát zakročiť.

"Nedopustím činnosť deštruktívnych siekt," vyhlásil moskovský starosta a označil homosexuálnu komunitu za satanistov. "Už niekoľko rokov pociťujeme nevídaný nátlak, aby sme povolili pochod gayov, ktorý nemožno nazvať inak ako prejav satanizmu. Propaganda lásky osôb rovnakého pohlavia je neprípustná," povedal starosta.

Predstavitelia moskovského spoločenstva gayov a lesieb posledné tri roky žiadali od radnice povolenie na pochod, ale zakaždým neúspešne. Pri vlaňajšom pokuse o sprievod zatkli 30 osôb. Pokus zorganizovať sprievod sa podľa iniciátorov podujatia uskutoční aj tento rok.

"Je to stále tá istá stredoveká homofóbna rétorika," povedal agentúre Reuters aktivista Nikolaj Alexejev. Piaty pochod gayov a lesieb sa podľa plánu uskutoční 29. mája.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu