Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Po zemetrasení na Haiti tisíce obetí!

Obete po zemetrasení Zobraziť galériu (5)
Obete po zemetrasení

PORT-AU-PRINCE – Haitskú metropolu Port-au-Prince takmer úplne zničilo zemetrasenie, najsilnejšie za posledných viac ako 200 rokov. Desaťtisíce ľudí sú bez domova a množstvo je nezvestných.

V uliciach mesta po zemetrasení, ktoré malo sedem stupňov Richterovej škály, leží plno tiel. Zrútilo sa veľa budov, poškodený je aj palác prezidenta. Hlava štátu je ale podľa haitského veľvyslanca v USA v poriadku. Veľa vážne zranených ľudí sedí na uliciach a hodiny márne čakajú na lekárske ošetrenie.

Na námestiach tisíce ľudí spievajú hymnu a držia sa pritom za ruky. V troskách sú pochované stovky a možno tisícky ľudí, uviedol podľa agentúry Reuters zamestnanec americkej charitatívnej organizácie Food for the Poor. Zničené bolo aj sídlo misie OSN a veľa jej zamestnancov je nezvestných.

"Celé mesto je ponorené v tme, tisíce ľudí sedia na uliciach, nemajú kam ísť," povedal. Na stovky a dokonca na tisíce odhadujú obete zemetrasenia aj ďalší pracovníci humanitárnych organizácií. Žiadne oficiálne správy o obetiach a škodách nie sú zatiaľ k dispozícii.







Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu