Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Žene, ktorá plienkou udusila dcérku, znížili trest na 6 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PRAHA - Žena, ktorá v roku 2002 udusila látkovou plienkou svoju dvojtýždennú dcéru, strávi šesť rokov vo väzení. Dnes o tom rozhodol pražský vrchný súd, ktorý tak znížil o dva roky trest uložený Okresným súdom v Prahe.

Uznal ju vinnou zo zabitia dieťaťa. Prípad sa ťahá od roku 2002, žena sa od začiatku obhajovala tým, že bola v čase činu nepríčetná. Dieťa vraj nechcela zabiť, ale len umlčať.

Odvolací senát pražského vrchného súdu sa prípadom nezaoberal prvýkrát - v minulosti žene dvakrát uložil osemročný trest väzenia. Obžalovanej sa však zastal najprv ústavný a neskôr aj Najvyšší súd. Trest si odpyká vo väzení s dozorom.

Tragédia sa odohrala v prenajatom byte, kde žena kvôli plaču dcéry prebdela celú noc. Išlo o prvú noc po dvoch týždňoch od narodenia dieťaťa, ktorú trávila celá rodina pohromade. Predtým sa žena zdržiavala u svojej matky, ktorá jej pomáhala zvládnuť starostlivosť o novorodenca. Hoci u nej chcela zotrvať dlhšie, otec dieťaťa trval na tom, aby sa jeho manželka vrátila domov.

Ráno po prebdenej noci pristúpila vyčerpaná matka k postieľke, preloženou látkovou plienkou prikryla dcére celú tvár a niekoľko minút tlačila oboma rukami na nos a ústa. Po čine sa zrútila a dlhý čas strávila v starostlivosti psychiatrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu