Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kosatka počas výcviku napadla a utopila svojho školiteľa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TENERIFE - Kosatka dravá v nádrži zoologickej záhrady na ostrove Tenerife napadla a zabila svojho krotiteľa počas výcviku. Zviera cvičiteľovi (29) nespôsobilo povrchové zranenia, ale úmyselne ho na chvíľu zaľahla na dne dvanásť metrov hlbokého bazéna, kde výcvik prebiehal.

Krotiteľ zostal niekoľko minút pod vodou a utopil sa. Jeden z kolegov vytiahol mladého muža z vody a začal pokusy o oživenie, ktoré ale boli neúspešné.

Kosatka Keto, ktorá smrť mladého muža spôsobila, sa podľa zamestnancov zoo ešte nikdy nesprávala agresívne. Narodila sa pred 14 rokmi v zajatí a s ľuďmi vždy vychádzala dobre. Zoologická záhrada v Tenerife patrí k najväčším turistickým atrakciám ostrova.

Drží najväčšiu zbierku papagájov na svete, a štyri roky tiež predvádza návštevníkom show so stopovacími kosatkami. Tie pochádzajú z morského parku v americkom štáte Florida.

Preto boli na vyšetrovanie nešťastia prizvaní experti z USA. V tenerifskom aquaparku pred dvoma rokmi napadla iná kosatka svoju ošetrovateľku. Tá však utrpela iba malé zranenia. Kosatky bývajú niekedy označované ako "vražedné veľryby".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu