Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Pád autobusu do rokliny si vyžiadal 42 obetí

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

LIMA - Najmenej 42 mŕtvych a osem zranených si vyžiadala štvrtková nehoda v južnej časti Peru, kde sa zrútil do 80-metrovej rokliny autobus plný domorodých roľníkov a obchodníkov, ktorí sa viezli domov na sviatky. Informovali o tom miestne úrady.

Tragédia sa stala pred svitaním na odľahlom úseku horskej diaľnice, ktorý sa nachádza asi 610 kilometrov juhovýchodne od Limy. Zranených sa snažili zachrániť obyvatelia najbližšej dediny Velille, ktorá však nemá žiadneho lekára. Museli ich preto dopraviť nákladným autom do ambulancie v provinčnom hlavnom meste Espinar.

"Autobus je úplne zničený na dne priepasti, a čo je najhoršie, tak ako mnohé mestá v Peru sme tu izolovaní, bez spojenia," opísal situáciu Cornelio Coaquira, starosta Velille, ktorý spolu s desiatkami ďalších obyvateľov zachraňoval zranených cestujúcich. Ako vo štvrtok večer informoval predstaviteľ diaľničnej polície Alberto Palomino, počet obetí nehody dosiahol číslo 42. Riaditeľka zdravotného strediska v Espinare Gabriela Cardenasová pre rozhlasovú stanicu RPP uviedla, že prijali osem zranených, pričom najmenej dvaja pacienti v kritickom stave potrebujú prevoz do väčšej nemocnice.

Vážne havárie sú na peruánskych diaľniciach bežným javom, ktorého príčinou je neopatrnosť vodičov, nevyhovujúci stav vozoviek a chýbajúca regulácia autobusových spoločností. Podľa oficiálnej štatistiky si dopravné nehody v Peru každoročne vyžiadajú 3500 životov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu