Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bin Ládinova žena a deti skončili v domácom väzení!

Usáma bin-Ládin
Usáma bin-Ládin

DUBAJ - Šesť detí Usámu bin-Ládina a jedna z jeho manželiek, nezvestní od invázie vojsk NATO do Afganistanu v roku 2001, sú v domácom väzení v Iráne, uviedol denník Ašark al-Awsat v stredu.

"Ešte pred mesiacom sme nevedeli, kde sa nachádzajú", povedal Umar bin-Ládin (29), štvrtý syn šéfa al-Kájdy pre saudskoarabský denník. Umar bin-Ládin, ktorý žije v Katare, povedal, že o mieste ich pobytu sa dozvedel približne pred mesiacom v telefonickom rozhovore s bratom Utmánom.

Ako povedal Umar Saad (29), Utmán (25), Fatima (22), Hamza (20) a Bakr (15) ako aj Hamzova matka Chairíja sú v domácom väzení v Teheráne. Fuád Kassás, chargé d'affairs na veľvyslanectve Saudskej Arábie v Teheráne, potvrdil, že ďalšia Umarova sestra (17), ktorej sa podarilo ujsť, sa nachádza na saudskoarabskom veľvyslanectve v Teheráne.

Snahy Imán získať povolenie na opustenie Iránu boli zatiaľ neúspešné. Podľa Umara päť z jeho otcových ďalších detí sa nachádza v Saudskej Arábii, zatiaľ čo tri deti ako aj jeho matka Nadžva sú v Sýrii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu