Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Dvojnohá fenka behá ako človek

Dvojnohá fenka
Dvojnohá fenka

WASHINGTON - Sedemročná fenka Faith, ktorá sa narodila bez predných nôh, sa vďaka trpezlivosti a starostlivosti svojich majiteľov naučila chodiť len po zadných. Teraz je nádejou a inšpiráciou pre hendikepovaných amerických vojakov, ktorých navštevuje v nemocniciach. Uviedol to server telegraph.co.uk.

Kríženec labradora a čau-čau Faith sa narodila postihnutá a jej matka sa o ňu odmietla starať. Ujal sa jej vtedy desaťročný Reuben Stringfellow a priniesol ju domov. On a jeho matka Jude sa o šteňa starali, prvý mesiaca ho museli všade nosiť. Nakoniec sa však Faith naučila chodiť vzpriamene na zadných nohách. Dnes sedemročná fenka uháňa okolo obchodov a jen plná života.

Prvé kroky urobila v marci 2003 a od tej doby je pravidelným hosťom amerických talk show. Stala sa tiež symbolom nádeje pre zranených vojakov. Majiteľka pravidelne vodí Faith na návštevu do nemocníc veteránov v celých Spojených štátoch. Inšpirovala ju služba jej syna v americkej armáde v Iraku. Fenka vojakov rozveseľuje a odvádza ich myšlienky od vojny.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu