Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Muž mal byť mŕtvy, brat ho stretol v krčme

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAVÍŘOV – Severomoravská polícia má problém. Musí vysvetľovať, ako dôsledne sa identifikujú mŕtvi po dopravných nehodách. Pri jednej z konca novembra na novom úseku D1 na Novojičínsku mal podľa dokladov zomrieť Jan Stráník. Minulý týždeň ho ale brat stretol v krčme.

Na prípad nepríjemného omylu upozornil denník Blesk. Došlo k nemu preto, že sa v aute našlo batožina s dokladmi Jana Stráníka. Ten sa mal autom vracať s partiou robotníkov zo Slovenska, ale vo aute nešiel.

"Doniesli mi bratove písomnosti, ktoré v aute spolu s jeho dokladmi našli. Na ich základe asi vyhlásili Honzu za mŕtveho a po totožnosti skutočnej obete už nepátrali," povedal k omylu policajtov Stanislav Stráník, Jánove dvojča. Keďže sa s bratom veľmi nestretaval, sám policajné tvrdenia neoveroval a začal zariaďovať pohreb. Polícii dokonca potvrdil identifikáciu, aj keď mu na patológii ukázali len nákres tela, pretože bolo zdevastované. Jan Straník dlho o ničom nevedel.

"Žijem v Havířove a veľa cestujem za prácou. Občas s kolegom aj spomínaným Favoritom. Tie dokumenty som tam nechal," povedal. V piatok sa ale obaja súrodenci stretli v krčme. A obaja boli v šoku.

"Odviezli nás na oddelenie v Hlučíně a štyri hodiny nás vypočúvali a fotografovali. Jeden z nich potom priznal, že jeho kolegovia chybovali," povedal Stanislav. Rád by sa dočkal aspoň ospravedlnenia.

"V havarovanom vozidle u zosnulého boli nájdené doklady. Keďže však vznikli pochybnosti s identifikáciou zosnulého, je jeho telo doteraz uložené v Ústave súdneho lekárstva. Zatiaľ nebol daný súhlas s jeho pohrebom," uviedla v pondelok severomoravská policajná hovorkyňa Darina Majková. Podľa nej sa intenzívne pracuje na zistení správneho mena mŕtveho, ale môže to trvať niekoľko dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu