Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Podvodník obral zamilované ženy o milióny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

OSTRAVA - Päť rokov si odsedí podvodník Eduard Šmíd (36). Recidivista v posledných rokoch pripravil o peniaze viac ako desať ľudí, prevažne žien. Zarodbil tak tri milióny korún.

Od dôverčivých žien rôzne lákal peniaze. Sľuboval im exotickú dovolenku, že kúpia byt, auto, alebo si od nich peniaze len požičal, aj keď vedel, že ich nevráti.

"Z jeho strany išlo o premyslené konanie. V drvivej väčšine zohral pred svojimi obeťami divadlo a pod rôznymi zámienkami z nich lákal peniaze, "povedal sudca Karel Kudrna. S niektorými svojimi obeťami pritom podvodník udržiaval veľmi priateľský či dokonca intímny pomer.

"Je až zarážajúce, že mu tieto ženy peniaze poskytovali vo veľmi krátkom čase po tom, čo sa s nimi zoznámil, a to bez akýchkoľvek dokladov," dodal sudca. Podľa niektorých ľudí mal muž veľký dar vzbudiť v ľuďoch bezvýhradnú dôveru.

"Obžalovaného veľmi dobre charakterizovala jedna z poškodených, ktorá je psychologička. Spočiatku dokáže byť veľmi empatický, neskôr sa ale stáva vulgárny a dáva najavo svoju pravú osobnosť, " povedala štátna zástupkyňa Barbora Zajícová.

Podvedená žena údajne tvrdila, že vzťah so Šmídom bol pre ňu veľkou životnou lekciou. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. Žalobkyňa sa síce na mieste vzdala práva odvolať sa, obžalovaný si ponechal lehotu na rozmyslenie. Ak sa proti verdiktu odvolá, prípadom sa bude musieť znova zaoberať krajský súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu