Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Mobil zachránil zajaté zlatníčky pred falošným policajtom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MĚLNÍK - Muž (44) dnes ráno podľa polície prepadol zlatníctvo v Mělníku. Predavačky ohrozoval krátkou strelnou zbraňou a chcel sa zmocniť vystaveného tovaru. Strhla sa potýčka, pri ktorej sa jednej z žien podarilo privolať pomoc. Na miesto dorazili policajti a lupiča zadržali, povedal hovorca mělnickej polície Václav Tichý.

Prípad sa stal pred otvorením obchodu okolo 08:00. Páchateľ sa podľa serveru tn.cz vydával za policajta a tvrdil, že predajňa vykúpila kradnuté zlato. Predavačky ho pustili dovnútra. Muž ich odtiahol do zadnej miestnosti, kde ich pripútal o radiátor. Keďže sa ženy bránili, bil ich zbraňou. Jednej pri tom prerazil nos, uviedol server.

Polícia sa podľa tn.cz o prepadnutí predajne na križovatke ulíc Nemocniční a U Cihelny dozvedela vďaka mobilnému telefónu. Jednej z predavačiek sa totiž podarilo vytočiť číslo jej manžela a prístroj odhodiť. Volaný potom počul, čo sa deje a zalarmoval políciu.

Tichý tieto informácie nepotvrdil, ale ani nepoprel. Uviedol len, že jedna z prepadnutých žien privolala pomoc. Detaily podľa neho polícia vzhľadom na pokračujúce vyšetrovanie nechce zverejňovať.

Obe ženy utrpeli pri bitke ľahké zranenia, po ošetrení v nemocnici boli prepustené do domáceho liečenia. Ľahko zranený bol aj útočník. Počas potýčky podľa Tichého nepadol žiaden výstrel.

"Muž je teraz v rukách polície, vec sa vyšetruje ako lúpež," spresnil hovorca. Páchateľovi podľa neho hrozí za prepad až desaťročné väzenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu