Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V maske čerta chcela zavraždiť 80-ročnú susedku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO - Brniansky krajský súd dnes poslal na 12 rokov do väzenia Ivanu Kosovú zo Želetavy na Třebíčsku. Potrestal ju za to, že začiatkom tohto roka prepadla svoju susedku (80) a skoro ju pritom pripravila o život. Lúpežou riešila páchateľka, ktorá je matkou malého dieťaťa, svoje finančné problémy.

Na prepadnutie sa Kosová pripravovala. Krátko pred akciou si zašla k susedke požičať soľ, aby sa presvedčila, že je doma sama. Za chvíľu opäť zazvonila pri jej vstupných dverách. Na sebe mala čertovskú masku používanú pri mikulášskych oslavách. Od seniorky žiadala hotovosť.

Dôchodkyňa sa ale aj napriek svojmu veku začala brániť. Útočníčke strhla jej masku. Mladá žena musela odísť do susednej izby, aby si ju opäť nasadila. Keď sa vrátila k obeti, zasadila jej prineseným kuchynským nožom niekoľko bodných rán. Kým bezmocná seniorka čakala ťažko zranená na pomoc, Kosová sa vrátila do svojho bytu k dieťaťu. Tam sa porezala nožom a zatelefonovala na linku 158.

Policajtom tvrdila, že sama bola prepadnutá, keď sa chystala s dieťaťom na prechádzku. Hliadka, ktorá dorazila za niekoľko minút na miesto činu, našla dôchodkyňu v kritickom stave. Následné vyšetrovanie ukázalo, že si Kosová všetko vymyslela.

Mladá žena odmietla vypovedať. Odsúdená bola za pokus vraždy a porušovania domovej slobody. Ak sa odvolá, bude sa prípadom zaoberať olomoucký vrchný súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu