Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na večeru s kráľovnou prenikli aktivisti z Greenpeace

Zaskočená dánska kráľovná
Zaskočená dánska kráľovná

KODAŇ – Nepozvaných hostí nemá len americký prezident Obama. Dvaja aktivisti z Greenpeace prenikli včera na galavečeru, ktorú v Kodani usporiadala pre prezidentov a premiérov dánska kráľovná Margrethe II.

Muž v smokingu a dáma v červenej večernej róbe sa dostali až do zámku Christiansborg. Pred očami popredných politikov z celého sveta potom rozvinuli žltý transparent s nápisom "Politici hovoria - Vodcovia konajú". Kráľovná usporiadala večeru pre štátnikov, ktorí sú v Kodani na konferencii OSN o klíme. Najskôr sa zdalo, že sa kvôli zložitým rokovaniam kráľovský galavečer ani neuskutoční. Aj keď nakoniec bol, niektorí pozvaní účasť odmietli. Neprišiel napríklad čínsky premiér. Medzi hosťami však nechýbala nemecká kancelárka Angela Merkelová, americká ministerka zahraničia Hillary Clintonová alebo britský premiér Gordon Brown.

Aktivisti chceli svojim činom politikom pripomenúť, že by sa mali v Kodani dohodnúť na novej dohode o ochrane ovzdušia. Dvojica sa po rozvinutí transparentu nechala bez odporu vyviesť ochrankou. Zatiaľ nie je jasné, ako sa pár dovnútra cez všetky kontroly dostal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu