Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Berlusconi je už doma, s prelepeným nosom

Berlusconi odišiel z nemocnice s prelepeným nosom
Berlusconi odišiel z nemocnice s prelepeným nosom (Zdroj: SITA)

MILÁNO – Talianskeho premiéra Silva Berlusconiho, ktorého v nedeľu na tvári vážne zranil psychicky narušený muž, dnes prepustili z nemocnice. Von vyšiel s obviazanou tvárou a nosom a nastúpil do pripraveného auta. Cestou rukou pozdravil zhromaždených novinárov, ktorí sa tiesnili pri vstupnej bráne asi 100 metrov od budovy nemocnice. Poriadkové sily zadržiavali reportérov v úctivej vzdialenosti.

Berlusconi má priamo ísť do svojej vily v Arcore, asi 15 kilometrov za Milánom, kde sa bude zotavovať. Pôvodne mal v nemocnici zostať 24 až 36 hodín. Jeho osobný lekár a primár nemocnice svätého Rafaela Alberto Zangrillo v stredu uviedol, že prepustenie odložili kvôli pretrvávajúcim bolestiam, ktoré nebolo vždy možné kontrolovať. Rovnako aj preto, že s opuchom v tvári ťažko prijíma potravu a niekedy bolo treba pristúpiť k umelej výžive. Podľa lekárov sa tiež v dôsledku útoku ozývajú staré bolesti v šiji, ktoré spôsobujú silné bolesti hlavy.

Zangrillo potvrdil, že premiér by sa mal najbližších 15 dní zdržať verejných vystúpení. "Berlusconi je mimoriadne pevne odhodlaný pokračovať vo svojej činnosti a aj teraz sa na to sústreďuje. Odporučili sme mu však, aby sa skôr držal v pozadí a zostával v pokoji," povedal Zangrillo.

Berlusconi musel tento týždeň zrušiť všetky svoje záväzky, vrátane účasti na kodanskom samite. Premiér má zlomeninu nosa, dva zlomené zuby a zranenia na perách. Massima Tartagliu, ktorý ho zasiahol suvenírom v podobe milánskeho dómu, obvinili z ťažkého ublíženia na zdraví a je vo väzení. Jeho právnici žiadali aspoň dočasné umiestnenie do psychiatrickej liečebne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu