Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zásah ukončil rukojemnícku drámu v Prahe!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Policajná zásahová jednotka krátko po 14:00 zasiahla proti lupičovi v Komerčnej banke v Prahe a oslobodila aj druhú rukojemníčku. Tú ozbrojený muž zadržiaval v pobočke takmer štyri hodiny. Muža, ktorého polícia zatiaľ neidentifikovala, pri zásahu spacifikovali a jeho zbraň zaistili. Pod hrozbou použitia zbrane lupič žiadal tri milióny korún. Jednu ženu prepustil už skôr. Obe zamestnankyne banky vyviazli bez zranení.

Polícia sa o prepade banky dozvedela krátko pred 10:30. "Muž hrozil čiernou krátkou zbraňou a chcel hotovosť," uviedla Zoulová. Podľa Českej televízie sa páchateľ vyhrážal, že pokiaľ nedostane do dvoch hodín tri milióny, použije zbraň.

Člen ochranky Komerčnej banky podľa televízie uviedol, že páchateľ bol v banke už v utorok a čiastočne sa zamaskoval rúškou. Mal záujem o úver niekoľko stoviek tisíc korún. Dnes sa vraj muž do banky vrátil, zavrel sa do kancelárie s úradníčkou a vo chvíli, kedy do miestnosti prišla i riaditeľka pobočky, vytiahol zbraň. Ostatní ľudia z banky odišli.

Peňažný ústav je na poschodí nad predajňou Albert v sídliskovom komplexe prevádzok. V tesnej blízkosti je zastávka MHD Sídlisko Novodvorská. Rovnakú pobočku KB prepadol lupič už v júli 1999, vtedy si odniesol sedem miliónov českých korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu