Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lekár zastrelil robotníka, bráni sa, že bol opitý

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA – Pred piatimi rokmi mal renomovaný pôrodník Pavel Drbohlav zastreliť doma v garáži robotníka. Lekár sa bráni, že bol opitý a nič si nepamätá. Začiatkom marca dostal trest desať rokov, odvolací súd však verdikt zrušil a prípad vrátil na nové prerokovanie.

Krajský súd v Prahe sa bude kauzou zaoberať už tretíkrát. V decembri 2006 Drbohlava dokonca zbavili obžaloby kvôli nepríčetnosti. Tragédia sa odohrala 28. septembra 2004 vo Vrané nad Vltavou pri Prahe. Opitý Drbohlav prišiel v noci z krčmy. V garáži, kde bývali robotníci, ktorí mu stavali dom, na jedného viackrát vystrelil.

Lekár tvrdí, že si zločin vôbec nepamätá. S robotníkmi vraj dobre vychádzal, osudný večer boli spolu v krčme. Jeden z mužov - nie však zastrelený - tam Drbohlavovi oznámil, že má pomer s jeho ženou. Lekár to vraj privítal, pretože mal milenku a chcel sa rozviesť. Potom už si Drbohlav podľa svojich slov spomína len na to, že bol v sanitke. V nej skončil po nehode, ktorú mal v noci pri ceste za manželkou k priateľom na chatu. So zlomenou panvou skončil v nemocnici, v jeho aute našli policajti vražednú zbraň. Podľa odborníkov mal Drbohlav v čase údajného zločinu v krvi 1,4 až 1,6 promile alkoholu.

Znalci najprv došli k záveru, že Drbohlav bol v čase činu v stave patickej opitosti, ktorú popísali ako akýsi mrákotný stav spojený s poruchou vedomia. Kvôli tomu Drbohlava prvýkrát oslobodili. Nový znalecký posudok z odboru psychiatrie ale patickú opitosť nepotvrdil. Lekár podľa znalca konal v stave ľahkej až stredne ťažkej opitosti a v afekte. Bol údajne silne rozrušený z toho, že sa dozvedel o milencovi svojej ženy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu