Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vraha popravili novou injekciou, menej bolí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LUCASVILLE - V americkom štáte Ohio použili na popravu novinku. Prvýkrát dostal usvedčený vrah jednozložkovú smrtiacu injekciu. Podľa expertov je vraj menej bolestivá, ako doteraz používané trojzložkové jedy.

Popraveného Kennetha Birosa vyhlásili za mŕtveho asi 43 minút po vstupe do miestnosti, kde ho popravili. V južnom Ohiu prvýkrát použili jednozložkový jed po tom. Iného odsúdenca na smrť sa totiž tento rok v septembri nepodarilo bezbolestne popraviť, pretože mu nenašli žilu. Pri novej metóde sa používa podobná látka, ktorá pri eutanázii zabíja domáce zvieratá.

Odsúdený dostane do žily buď veľmi silné anestetikum, keď sa nájde žila, alebo kombináciu sedatíva a prípravku proti bolesti, midazolamu a hydromorfónu. Tie sa vpichnú do svalu na rukách, nohách alebo zadku. Táto smrtiaca dávka zastaví dýchanie. V Ohio v septembri zlyhala už tretia poprava za posledné tri roky.

Romellovi Broomovi, usvedčenému zo znásilnenia a vraždy, sa dve hodiny nájsť žilu. Pomáhal im aj odsúdenec. Potom ho vrátili do cely, kde na popravu čaká dodnes. Odsúdeného Birosa vraj pre nový spôsob popravy vybrali pre obzvlášť odporný spôsob vraždy, ktorú spáchal v roku 1991.

Vtedy zabil mladú ženu (22). Znásilnil ju a jej telo potom rozrezal a časti zakopal na území dvoch amerických štátov. Bíros si ako posledné jedlo pred smrťou objednal syrovú pizzu, cibuľové kolieska so smaženými hubami, hranolky, čerešňovú tortu, čučoriedkovú zmrzlinu a nealko nápoje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu