Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Gang pred poštami okradol 42 dôchodcov!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

PRAHA – Takmer 42 prepadov a škoda pol milióna korún. Taká je bilancia vyčíňania rumunského gangu v Prahe. Zlodeji okrádali dôchodcov pred poštami. Polícia ale zadržaných zatiaľ neobvinila.

Podľa policajného hovorcu Tomáša Hulana si členovia skupiny vyhliadli na poštách seniorov, ktorí tam vyberali peniaze, a potom im ich ukradli. "Jednej dôchodkyne sa napríklad pýtali na cestu. Cez kabelku položili mapu, a keď im cestu vysvetlila, vzali jej vybrané peniaze," opísal hovorca jeden z prípadov.

V skupine podľa polície pôsobili aj Česi, ktorí páchateľom poskytovali ubytovanie a vozili ich na miesta lúpeží. So zatýkaním začali policajti včera o 04:00, postupne zadržali 19 ľudí na ôsmich miestach v Prahe, najmä v Karlíne.

"V jednom prípade bola pri zatýkaní zásahová jednotka. Mali sme podozrenie, že zatýkanie osoba by mohla použiť zbraň, ako už to raz v minulosti urobila," povedal hovorca.Väčšina zadržaných bude čeliť obvineniu z krádeže v spolupáchateľstve. Údajný gang vraj pôsobil aj v Rakúsku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu