Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Topolánkových rozvod je už na súde

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Žiadosť o rozvod manželov Topolánkovcov je podľa informácií dnešného vydania denníka Právo na Obvodnom súde pre Prahu 6. Pavla Topolánková v piatok odmietla rozchod s predsedom ODS Mirkom Topolánkom komentovať.

Topolánek, ktorý opustil manželku kvôli miestopredsedkyni Snemovne Lucii Talmanovej (ODS), v novembri v Českej televízii naznačil, že rozvod sa blíži.

Podľa zákona je pre rýchlosť konania dôležitá zhoda na majetkovom vysporiadaní a najmä o neplnoletých deťoch. Topolánkovci majú dve dospelé dcéry, Petru (30) a Janu (26), a syna Tomáša (17). Zatiaľ, čo Jana drží s matkou, Tomáš trávi každú chvíľu s otcom, uviedol denník. V prípade dohody, ktorá je kvôli veľkým deťom u Topolánkovcov pravdepodobná, by podľa právnikov mohol rozvod prebehnúť pri jedinom konaní.

Topolánek žije s Talmanovou oficiálne od januára 2007, v júli toho roku sa im narodil syn Nicolas. Ich pomer vyšiel najavo už v júni 2006, kedy sa v bulvárnej tlači objavila nie príliš kvalitná fotografia.

Topolánek stále spláca hypotéku na byt v pražských Hradčanoch. Tento rok vo svojom majetkovom priznaní uviedol, že k 15.septembru mu zostávalo zaplatiť 4,2 milióna českých korún. Pred štyrmi rokmi si požičal 5,25 milióna českých korún. Byt v susedstve lobbistu Mareka Dalíka stál 8,5 milióna korún, napísal denník Právo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu