Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Rus v Prahe prepadával herne, zastrelil barmana!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PRAHA - Policajti cez víkend zadržali ozbrojeného Rusa (38), ktorého obvinili z piatich lúpežných prepadnutí v pražských baroch a herniach a z nedovoleného ozbrojovania. Muž údajne pri jednej z lúpeží zastrelil barmana. K činom sa priznal. Hrozí mu 10 až 15 rokov väzenia alebo aj výnimočný trest.

Obvinený Rus žije v Česku od roku 1993. V máji ho po štyroch rokoch pustili z väzenia, kde si odpykával trest za podvod, nedovolené ozbrojovanie a marenie úradného výkonu. Na slobode potom nepracoval a podľa polície sa ďalej živil predovšetkým ozbrojenými lúpežami v Prahe. Prvú údajne spáchal 18. júna, poslednú v utorok 24. novembra. V auguste pri prepadnutí kasína v Stodůlkach smrteľne zranil zamestnanca, ktorý sa mu postavil na odpor.

Ulúpil spolu 315 tisíc korún. Časť z nich znehodnotili farbiace kapsule, zvyšok minul na hracích automatoch a za pervitín. Policajti muža od začiatku pátrania podozrievali, že berie drogy. Podľa výpovedí svedkov si totiž často olizoval suché pery jazykom, čo je typické pre drogovo závislých. Preto ho prezývali "Olizovač".

Rus polícii dlho unikal, hoci sa pri prepadoch nijako nemaskoval a jeho podobu opakovane zachytili bezpečnostné kamery. Kriminalistov vraj zmiatla aj jeho veľmi dobrá čeština. Zamestnanci vylúpených bánk a herní zhodne tvrdili, že s najväčšou pravdepodobnosťou nejde o cudzinca. Pred zadržaním tiež zmenil imidž. Odfarbil si vlasy, kúpil si nové veci a začal nosiť okuliare.

Za informácie na jeho dolapenie bola vypísaná odmena 50 tisíc korún. Policajti ju ale nevyplatili, pretože človek, ktorý im dal správny tip, sa do telefónu nepredstavil. Obvinený muž je v cele predbežného zadržania s návrhom na vzatie so väzby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu