Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Útočil kladivom, ťažko zranil päť ľudí

ilustračné foto
ilustračné foto

MĚLNÍK – Na verejnej ubytovni v Mělníku a v jej okolí včera podľa polície muž (41) napadol kladivom sedem ľudí. Päť z nich ťažko zranil. Polícia v spolupráci so strážnikmi podozrivého zadržala.

Bude zrejme obvinený z ublíženia na zdraví a možno aj z pokusu o vraždu, povedal policajný hovorca Jakub Vinčálek.

Muž podľa neho na prvú obeť zaútočil po 13:00. "Príčiny zatiaľ nepoznáme," dodal. Polícia podozrivého vypočula.

Hovorkyňa záchrannej služby Tereza Janečková povedala, že boli pôvodne privolaní k zranenému do mělnickej reštaurácie. Na mieste zistili, že muž má niekoľko rán na tvári a na hlave, zrejme od kladiva alebo podobného predmetu.

Polícia potom podľa Janečkovej prehľadala blízkou ubytovňu a našla v nej ďalších päť zranených osôb. "Všetci mali vážny úraz hlavy od nejakého nástroja," dodala Janečková. Na mieste zasahovali tri sanitky a dva vrtuľníky. Dve osoby boli letecky prevezené do Ústrednej vojenskej nemocnice v Střešoviciach, jedna letecky do Liberca a ďalších zranených sanitky odviezli do nemocnice v Mělníku, do Fakultnej nemocnice Královské Vinohrady a do Nemocnice Na Homolce. Obaja pacienti, ktorí boli prevezení do vojenskej nemocnice v Prahe, sú vo veľmi vážnom stave umiestnení na jednotke intenzívnej starostlivosti, povedala hovorkyňa nemocnice Iva Roskovská.

Prijatie jedného zraneného muža potvrdila hovorkyňa vinohradskej nemocnice Jana Jelínková. "Muž je v stabilizovanom stave, je však udržovaný v umelom spánku," povedala. Podľa nej v súčasnej dobe leží na traumatológii, ale čoskoro by mal byť prevezený na neurológiu, kde ho čakajú ďalšie vyšetrenia a následne aj operácie.

Pacient prevezený letecky do Krajskej nemocnice Liberec je podľa hovorkyne Alexandry Kittnerovej tiež vo vážnom stave. "Má vážne poranenia hlavy, ktoré si vyžiadajú operačný zákrok neurochirurgov,"

Na mieste bolo ešte podľa zasahujúcej lekárky zranených ľahko niekoľko ďalších osôb, ktoré boly po ošetrení ponechané na mieste alebo ich k lekárovi neskôr previezla polícia. Záchranári boli neskôr privolaní aj k vyšetreniu zadržaného podozrivého na policajnú stanicu. Podľa Janečkovej muž potreboval upokojujúce lieky. Záchranári mu tiež odobrali vzorku na toxikologické vyšetrenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu