Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Otvoril núdzový východ, lietadlo meškalo 5 hodín!

ilustračné foto
ilustračné foto

STUTTGART - Kuriózny dôvod malo 5-hodinové zdržanie letu z Nemecka do Egypta. Pred štartom sa totiž 64-ročnému mužovi podarilo pri bezpečnostnom výklade letušiek otvoriť núdzový východ a nafúknuť skĺzavku, po ktorej pasažieri v prípade nehody opúšťajú lietadlo. Dobu do odletu musel vraj dôchodca stráviť oddelene od spolucestujúcich. Zuby si na neho brúsili najmä rozhnevaní rodičia s deťmi.

Do lietadla, ktoré malo namierené do egyptskej Hurghady, nasadlo vo štvrtok predpoludním 234 ľudí. U jedného z "exitov" sedel dôchodca, ktorý vraj výklad letušiek starostlivo sledoval. "Pohrával sa s tými páčkami. Zrazu za ne zatiahol," popísal penzistovo počínanie svedok.

Bočné dvere odskočili a na letištnú plochu sa z nich vybalila nafukovacia skĺzavka. O pár sekúnd neskôr pilot pasažierom oznámil: "Bohužiaľ, nemôžeme odštartovať..."

Všetci museli z lietadla vystúpiť. Všetečného muža odviedla polícia. Penzista vypovedal, že bezpečnostný výklad zle pochopil a po páke siahol inštinktívne. Vyšetrovatelia mu veria. Aerolinky ale napriek tomu zvažujú, že by od neho mohli požadovať úhradu nákladov za náhradné lietadlo a ďalšie výdaje. Ide pritom o päťmiestnu sumu v eurách.

Cestující odleteli o 5 hodín neskôr iným lietadlom z Düsseldorfu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu