Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Prahe zrejme opäť lúpil muž, ktorý zastrelil barmana

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Minulý pondelok v Prahe pravdepodobne znova lúpil nebezpečný muž, ktorého polícia podozrieva zo série lúpežných prepadnutí v rôznych pražských priestoroch a vraždy barmana, ktorý sa páchateľovi postavil na odpor.

Na policajným webe to dnes uviedla hovorkyňa Eva Miklíková. Neznámy muž, ktorý sa podobal páchateľovi štyroch predchádzajúcich lúpeží, vstúpil 2. novembra popoludní do kasína v Dejvické ulici v Prahe 6. V ruke držal strelnú zbraň a s upozornením, že nejde o žart, vyzval tamojšieho barmana na vydanie peňažnej hotovosti.

Obsluha mu vydala približne 40.000 korún, ktoré si uložil do modrožltej igelitovej tašky. Potom rýchlo odišiel. Tmavovlasý muž je približne 40 rokov starý, má štíhlu, približne 180 centimetrov vysokú postavu. Na sebe mal obnosené džínsy, dlhšiu čiernu bundu a zelenú, alebo hnedú Kšiltovku. Zbraň držal v ľavej ruke, hovoril česky bez prízvuku. Polícia varuje, že hľadaný muž je veľmi nebezpečný a počína si úplne suverénne.

Nie je možné odhadnúť, aká bude jeho ďalšia reakcia. Prst drží vždy priamo na spúšti zbrane, ktorú neváha použiť. Jeho rysy v tvári a niektoré mimické gestá sú pritom tak špecifické, že by ho mohol niekto spoznať. Často si oblizuje pery, ako by ich mal suché, čo je typické pre osoby pod vplyvom drogy, doplnila hovorkyňa. Na informácie vedúce k dolapeniu páchateľa bola vypísaná finančná odmena vo výške 50.000 korún. Policajti žiadajú prípadné svedkov, aby zatelefonovali na linku 158.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu