Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Muž, ktorý dobodal tehotnú Egypťanku, dostal doživotie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

DRÁŽĎANY - Muža, ktorý pred časom v súdnej sieti na smrť ubodal tehotnú Egypťanku a vážne zranil jej manžela, v stredu odsúdili na doživotie. Dvadsaťosemročný Nemec Alexander Wiens pôvodom z Ruska sa k vražde Marwy al-Šerbíniovej priznal ešte v júli. Zločin vyvolal v moslimskom svete vlnu nevôle a viacerí islamskí lídri po incidente Nemecko obvinili z islamofóbie.

Spor medzi al-Šerbíniovou a Wiensom sa začal ešte v auguste 2008 na detskom ihrisku po tom, ako sa žena Wiensa spýtala, či by mohol pustiť jej syna na húpačku, na ktorej budúci útočník práve sedel. Wiens ju podľa jej svedectva zavalil prúdom protimoslimských nadávok, za čo ho al-Šerbíniová zažalovala. Súd následne udelil Nemcovi pokutu vo výške 780 eur.

Počas pojednávania z 1. júla tohto roka však Wiens priamo v súdnej sieni al-Šerbíniovú 16-krát bodol 18-centimetrovým kuchynským nožom. Tridsaťjedenročná žena nachádzajúca sa v treťom mesiaci tehotenstva neskôr vykrvácala priamo pred jej manželom a v tom čase trojročným synom. Wiens bodol aj al-Šerbíniovej muža, ktorého navyše ešte aj postrelil príslušník bezpečnostnej služby v domnienke, že je útočníkom.

Obhajoba sa pokúšala presvedčiť súd, že páchateľ trpí psychickou poruchou. Podľa psychiatrického posudku však Wiens síce trpí depresiami a jeho matka skončila život samovraždou, no jeho psychické problémy nie sú takého charakteru, že by ho zbavovali zodpovednosti za vlastné konanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu