Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Schwarzenegger dostane bronzového Putina

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger

MOSKVA - Guvernér amerického štátu Kalifornia Arnold Schwarzenegger dostane do daru bronzovú bustu ruského premiéra Vadimira Putina.

Informoval o tom tvorca diela. Socha sa momentálne vyrába v Putinovom rodnom Petrohrade na objednávku Ruského zväzu bodybuildingu a fitnesu. Niekdajšia hviezda akčných filmov by ju mala dostať v marci. "Putin je komplexná osobnosť. Nikoho nenechá ľahostajným," okomentoval svoju zákazku umelec Alexander Černoščjokov. Podľa vlastných slov ju prijal napriek tomu, že nesúhlasí so všetkým, čo ruský premiér a niekdajší prezident robí.

V roku 1991 Černoščjokov zhotovil sochu Schwarzeneggera, pričom predseda zväzu Vladimir Dubinin ju hollywoodskemu hercovi osobne doručil. Čoskoro Rusi zistili, že Schwarzenegger sochy zbiera, v jeho zbierke však chýbali osobnosti z komunistickej éry, preto umelec vyhotovil diela Stalina a Lenina. "Potom sme mu doniesli (Michaila) Gorbačova a (Borisa) Jeľcina," povedal Dudin. Ako dodal, busta Putina bola len "ďalším logickým krokom".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu