Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Od ropnej firmy žiada milión za mŕtvu ťavu!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

RIJÁD – Obyvateľ Saudskej Arábie zažaloval ťažobnú firmu Aramco o milión saudskych rijalov (172 tisíc eur) za to, že spôsobila smrť jeho ťave. Informoval o tom denník Saudi Gazette.

Trojročná čierna ťava, ktorá sa zúčastňovala súťaží krásy medzi jedincami svojho druhu, spadla do jamy vyhĺbenej v púšti pre zásobník vyťaženej ropy, keď sa išla napásť.

Incident sa stal asi 250 kilometrov zapadne od mesta Al-Achsa. Majiteľ Abdalláh Sajarí zažaloval Aramco o odškodnenie a povedal, že ťava "bola účastníčka súťaže krásy tiav".

Súdny proces má začať v pondelok. Sudcovia už listom požiadali o znalecký posudok ceny zvieraťa, ktorý znie na milión rijalov.

Al-Achsa je najväčší guvernát saudskoarabskej Východnej oblasti. Pomenovaný je po najväčšej saudskoarabskej oáze, ktorá leží na jeho území. Rovnaký názov nesie aj stredisko guvernátu. Oáza sa tiahne popri hranice s Katarom, Ománom a Spojenými arabskými emirátmi. Obyvateľstvo sa tam venuje okrem iného aj chovu domácich zvierat, medzi ktorými je okrem oviec, kôz a kráv taktiež 15.000 tiav.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu