Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Japonci sa učia z Obamových prejavov

Barack Obama
Barack Obama

TOKIO – VJaponsku sú novým hitom prejavy amerického prezidenta. Používajú ich na výučbu angličtiny. Slúžia ale aj na pozdvihnutie ducha, či ako upokojujúca hudobná kulisa.

Obamova inauguračná reč vychádza v Japonsku spoločne s tlačeným prepisom a od prvého vydania v januári sa jej predalo 200 tisíc kusov. Kompilácia Obamových prejavov je na tom ešte lepšie - s pol miliónom predaných kusov sa z Obamu stal jeden z najobľúbenejších učiteľov angličtiny v Japonsku.

Vydavatelia zásobujú japonský trh ďalšími titulmi, medzi ktorými nechýba napríklad Rečnícke umenie: ako rečniť po anglicky v Obamovom štýle, Anglická gramatika s Obamom alebo Áno, s Obamom môžeme: 40 magických anglických fráz z prezidentových e-mailov.

Angličtina prezidenta Obamu je vraj veľmi zrozumiteľná, pretože má dobrú výslovnosť a hovorí relatívne pomaly. Používa slovnú zásobu, ktorej porozumejú ľudia so vzdelaním i bez neho. Obamov prednes dosahuje až hudobné kvality. Zdá sa, že z toho ľudia majú zážitok porovnateľný s počúvaním kvalitnej hudby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu