Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zrážka sanitky s kamiónom: Zomrel zdravotník i pacientka!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

STARÁ VES NAD ONDŘEJICÍ - Pri zrážke nákladného auta so sanitkou v Starej Vsi nad Ondřejnicí neďaleko Ostravy dnes zomreli dvaja ľudia. Hovorkyňa polície Gabriela Holčáková uviedla, že obeťou nehody sa stal jeden člen posádky sanitky a prevážaná pacientka. Druhý zdravotník a ďalší pacient skončili v nemocnici so stredne tažkým a tažkým poranením.

Nehoda sa stala medzi obcou Stará Ves nad Ondřejnicí a Mošnovom. Cesta je teraz uzavretá. "Trosky áut, črepy, všetko je rozhádzané po okolí, po ceste," popísala situáciu na mieste hovorkyňa. Dodala, že pravdepodobným vinníkom je vodič nákladiaka, ktorý podľa svojej verzie chcel predbiehať auto a vyšiel do protismeru, kde sa zrazil so sanitkou.

"Je tak isto možné, že jednoducho do protismeru vyšiel, pretože zaspal," povedala hovorkyňa. Polícia podľa nej teraz zisťuje i minulosť vodiča, existuje podozrenie že už nazbieral 12 bodov a zatiaľ nie je jasné, či mu už bol odobraný vodičský preukaz.

"Je to hrôza. Možno som nesprávne predbiehal. Ale mohli sme sa vyhnúť. On sa mi ale začal tlačiť do môjho pruhu, kam som sa chcel naspäť zaradiť," povedal ČTK vodič nákladného auta.

Sanitka patrí nemocnici Karviná-Ráj. Posádku tvorili dvaja vodiči. "Išli dlhšiu trasu, na ktorej sa mali striedať. Obeťou nehody sa stal ten, ktorý sedel na sedadle spolujazdca," vysvetlila Holčáková. Jeho kolega (35) utrpel poranenie hlavy, mozgu, chrbtice a hrudníka.

Sanitka prevážala dve staršie ženy. "Šesťdesiatriročná žena utrpela poranenie krčnej chrbtice a pomliaždeniny. Lekár nevylúčil možné zranenie brucha," povedal hovorca záchranárov Lukáš Humpl. Druhá pacientka zomrela ešte pred príjazdom záchranárov. Jej vek polícia zatiaľ nepozná. Humpl dodal, že obaja zranení boli pri vedomí a so záchranármi komunikovali. Po prvotnom ošetrení na mieste ich ďalšia sanitka previezla do opatery lekárov Fakultnej nemocnice v Ostravě-Porubě.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu