Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Otčim roky zneužíval dcéru, vraj ho zvádzala!

ilustračné foto
ilustračné foto

OSTRAVA - Niekoľko rokov podľa obžaloby zneužíval a znásilňoval svoju nevlastnú dcéru muž (42) z Ostravy, ktorý dnes stál pred ostravským okresným súdom. Všetko údajne začalo, keď malo dievča 16 rokov. Nakoniec s ním otehotnela a porodila syna. Muž na súde všetko poprel. Tvrdí, že sex mal s dcérou až v dobe, keď mala 17 rokov. Naviac vždy dobrovoľne, údajná obeť ho vraj dlhé roky zvádzala.

"To ona ma vyprovokovala. Už v dobe, keď mala 13 rokov, sa do mňa zamilovala. Chcela, aby som s ňou utiekol. Keď bola so mnou osamote, tak mi ukazovala prsia," tvrdil obžalovaný dnes na súde. Obhajoval sa tým, že roky zvádzaniu odolával. Podľahol údajne až v dobe, kedy nevlastná dcéra mala sedemnásť. "Po rodinnej oslave prišla do mojej izby, vyzliekla sa a siahla mi medzi nohy. Tak čo som mal robiť? Bol som úplne opitý. Za mesiac potom za mnou prišla, že je tehotná," povedal.

Podľa polície a štátneho zástupcu ale všetko bolo inak. Teraz 21-ročnú ženu otčim prvýkrát znásilnil, keď mala 16 rokov. Stalo sa to, keď išli autom na návštevu. Cestou zastavil a dievča násilím donútil k sexu. "Potom dievčaťu povedal, že ak niekomu čokoľvek povie, nielen že ublíži jej, ale odíde aj od jej matky," uviedla už predtým hovorkyňa ostravskej polície Gabriela Holčáková. Práve toho sa zneužívaná najviac bála. Mala strach, že by jej matka spáchala samovraždu.

Sex po nevlastnej dcére požadoval takmer každý deň. Využíval chvíle, kedy boli sami doma. Dievča podľa obžaloby znásilňoval napríklad v dobe, keď mu pomáhala v pivnici chystať drevo, keď jej matka na záhrade fajčila alebo keď spala či bola u susedov na návšteve.

Po otehotnení otčim dievča donútil, aby si vymyslela fiktívneho priateľa a toho označila za otca. Ani tehotenstvo otčimovi nevadilo, nevlastnú dcéru údajne znásilňoval počas neho i po pôrode. Naviac v rovnakej dobe otehotnela i jeho družka. Obe porodili synov. Zhruba 5-ročné zneužívanie skončilo až v apríli tohto roku, keď sa dievča odsťahovalo k sestre.

Sestra sa na otca svojho synovca často pýtala. Obaja chlapci naviac dorástli do veku, kedy začala byť viditeľná ich podoba. "Poškodená najprv odmietala akékoľvek vysvetlenie, až neskôr sestre zverila hrozné tajomstvo," povedala hovorkyňa s tým, že sestra kontaktovala políciu.

Sudca dnes pojednávanie po výsluchu obžalovaného odročil a pokračovať sa bude s vylúčením verejnosti v polovici novembra výsluchom ďalších svedkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu