Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Vnuk pre peniaze zavraždil svoju babičku

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

BŘEZUVKY - Muž (27) v noci na nedeľu údajne zabil v obci Březůvky na Zlínsku svoju babičku (75). Motivom činu vraj boli peniaze.

Hovorkyňa juhomoravskej polície Soňa Svobodová potvrdila, že policajti na Zlínsku objasnili násilný trestný čin. Bližšie podrobnosti však s ohľadom na plánovanú utorkovú tlačovú konferenciu odmietla uviesť.

Podľa informácií ČTK muž pochádzajúci z neďalekej obce Hřivínův Újezd vnikol nad ránom oknom do rodinného domu svojej babičky s cieľom ukradnúť peniaze. Babka sa ale prebudila a pri čine ho vyrušila. Vnuk ju údajne napadol rukami i sekerou, ktorú našiel v dome. Žena zraneniam podľahla. Jej telo našla ráno príbuzná. Muž z domu i s peniazmi odišiel.

Útočník, ktorý bol pri čine zrejme pod vplyvom alkoholu, bol v minulosti už niekoľkokrát súdne trestaný. Naposledy pracoval ako pomocný robotník na stavbe. Podľa informácií ČTK muža obvinili z vraždy a porušovania domovej slobody. Vzhľadom k lúpežnému motívu mu v prípade uznania viny hrozí 12 až 15 let väzenia alebo i výnimočný, v krajnom prípade doživotný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu