Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Chlapčeka otec úspešne odrodil priamo v aute!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

MUKAŘOV - Stredočeskí záchranári mali vo štvrok v noci výjazd k ďalšiemu pôrodu v teréne. Malý Albert sa však natoľko ponáhľal, že otec už tehotnú ženu nestihol doviezť do podolskej nemocnice, a tak syna priviedol na svet sám priamo v aute.

Hovorkyňa záchrannej služby Tereza Janečková dnes uviedla, že dispečerka zdravotníckeho operačného strediska prijala volanie o 21:20. Okamžite na miesto poslala sanitku z Říčan a snažila sa telefonicky budúcich rodičov upokojiť a poradiť im, čo majú robiť. Než však stačila čokoľvek povedať, žena porodila.

"Všetci boli dosť rozrušení, najprv kričala mama, potom otec a o chvíľu i dieťatko," popísala operátorka. S rodičmi potom zostala v spojení až do príjazdu záchranárov a uisťovala sa, či je novorodenec v teple a či dýcha. Pri aute odstavenom na kraji cesty navyše zastavila zdravotná sestra, ktorá páru tiež pomohla.

Lekárka záchrannej služby po príchode hneď podviazala pupočník. Záchranári mamu i s chlapcom previezli do podolskej pôrodnice.

Rolu pôrodníka v auguste zvládol i muž v Jílovém pri Prahe. Než na miesto dorazila sanitka, otec za asistencie operátora priviedol na svet syna Matyáša. Zdravý chlapec sa narodil aj v marci pri Osovci na Berounsku. Odrodil ho jeho otec za asistencie dispečerky záchrannej služby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu